3 Μαΐ 2012
Αντίπαρος 3 Μαΐου 2012 
Ανακοίνωση για την καταπολέμηση των κουνουπιών 

Οι αυξημένοι πληθυσμοί των κουνουπιών κατά τη θερινή περίοδο μπορεί να επηρεάσουν την τοπική οικονομία αλλά και να αυξήσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών στον άνθρωπο (Ιός Δυτικού Νείλου, ελονοσία, δάγκειος πυρετός). 

Αξιολογώντας αυτούς τους κινδύνους και επειδή ο Δήμος δεν ανέλαβε φέτος έγκαιρα να διενεργήσει πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, με σκοπό η καταπολέμηση αυτή να αρχίσει στο στάδιο των προνυμφών, ώστε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και ελάττωση του πολλαπλασιασμού των, γι’ αυτό το λόγο ο συνδυασμός μας με το παρόν Δελτίο τύπου επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες αλλά και να τους απευθύνει έκκληση, ώστε ο καθένας στην οικία του, την επιχείρησή του ή σε άλλους ιδιωτικούς χώρους, να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, προκειμένου φέτος να έχουμε τη μικρότερη όχληση από τα επιβλαβή αυτά έντομα και να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών των οποίων αποτελούν φορείς. 

Προτεινόμενα μέτρα πρόληψης είναι τα κάτωθι:


• Καθαρισμός αγριόχορτων και βλάστησης σε κτήματα που γειτνιάζουν με επιφανειακά νερά. 
• Κάλυψη με σήτες των αγωγών εξαερισμού των βόθρων. 
• Απομάκρυνση των στάσιμων νερών (π.χ. λεκάνες, πιατάκια γλαστρών). 
• Κάλυψη ή απομάκρυνση παλιών λάστιχων που συσσωρεύουν νερό. 
• Πότισμα κατά προτίμηση το πρωί. 
• Συχνός καθαρισμός και ψεκασμός σε στάβλους ζώων. 
• Τακτική ανανέωση του νερού σε ποτίστρες ζώων και γούρνες.

0 σχόλια:

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αρχείο Ιστολογίου

Αναγνώστες

Επισκέπτες

Blog Archive

Popular Posts

Blogroll

Blogger templates

BTemplates.com

About

Blogroll

Weekly post