25 Φεβ 2011
Η παράταξή μας ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να περιλάβει στο επόμενο συμβούλιο το θέμα σύστασης Επιτροπής Τουρισμού και έκανε την παρακάτω ολοκληρωμένη πρόταση.

Συγκρότηση Επιτροπής Θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης
Πρόταση της μείζονος μειοψηφίας
Αντίπαρος Φεβρουάριος 2011

Σύμφωνα με το άρθρο 70 του Ν. 3852/2010, «το Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί να συγκροτεί επιτροπές για την επεξεργασία και εισήγηση θεμάτων της αρμοδιότητας του.Ειδικότερα στους τουριστικούς δήμους, συγκροτείται επιτροπή για την επεξεργασία και εισήγηση στο Δ.Σ. θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου»

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από όλους μας, η συγκρότηση μιας τέτοιας επιτροπής στο νησί μας είναι επιβεβλημένη και κατά την άποψη της παράταξης μας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα στις ενέργειες του νέου μας δήμου.
Επομένως, προτείνουμε την άμεση συγκρότηση αλλά και άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, προτείνουμε  την σύσταση 7μελούς επιτροπής με την εξής σύνθεση:
  • Ένα μέλος από την πλειοψηφία.
  • Ένα μέλος από την μείζονα μειοψηφία.
  • Ένα μέλος από την ελάσσονα μειοψηφία.
  • Ένα εκπρόσωπο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, που θα προταθεί από την πλειοψηφία
  • Ένα μέλος που υποδεικνύεται από την πλειοψηφία και είναι κατά προτίμηση επαγγελματίας του τουρισμού.
  • Ένα μέλος που υποδεικνύεται από την μείζονα μειοψηφία και είναι κατά προτίμηση επαγγελματίας του τουρισμού.
  • Ένα μέλος που ορίζεται από την ελάσσονα μειοψηφία και κατά προτίμηση είναι επαγγελματίας του τουρισμού.
Ο πρόεδρος της επιτροπής, ορίζεται από τον Δήμαρχο, ο οποίος λαμβάνει υπόψη του και τις εισηγήσεις των άλλων παρατάξεων. Ο πρόεδρος ορίζεται με την απόφαση της συγκρότησης της επιτροπής, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.

Η επιτροπή τουριστικών θεμάτων έχει συμβουλευτικό χαραχτήρα και εισηγείται στο Δ.Σ. ενέργειες, που σκοπό έχουν την τουριστική ανάπτυξη του νησιού καθώς και την ανάλογη προβολή του.
Είναι αυτονόητο, ότι η Επιτροπή θα μπορεί να καλεί στις συνεδριάσεις της ειδικούς διαφόρων θεμάτων, πολίτες και επαγγελματίες, όταν κρίνεται αναγκαίο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά ο ρόλος της ΚΕΤΠΑΑ δεν είναι ακριβώς ο ίδιος;

Αν όχι, ας μας εξηγήσετε, πριν φτάσει η ώρα του Συμβουλίου.

Ευχαριστώ

Ενωτική Κίνηση Προόδου είπε...

Οι επιτροπές προβλέπονται από το νόμο, στο πλαίσιο ευρύτερης συμμετοχής των πολιτών στα κοινά ζητήματα και προτείνονται από όλες της παρατάξεις. Συμμετέχουν και επαγγελματίες που γνωρίζουν από πολύ κοντά τα προβλήματα και επομένως μπορούν να κάνουν προτάσεις που είναι ρεαλιστικότερες και αποτελεσματικότερες.
Οι επιτροπές δεν έχουν αποφασιστικές αρμοδιότητες, αλλά έχουν γνωμοδοτικό χαραχτήρα. Επεξεργάζονται και εισηγούνται θέματα της αρμοδιότητας του Δ.Σ.
Τώρα σε σχέση με την ΚΕΤΠΑΑ, υπάρχει και ένα πολύ σοβαρότερο θέμα. Η ΚΕΤΠΑΑ έπρεπε μέχρι τέλους του 2010 να είχε μετατραπεί σε Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, πράγμα που δεν έγινε. Επομένως το πιο πιθανό είναι να κλείσει, γιατί δεν φαίνεται ότι θα δοθεί παράταση για τη μετατροπή. Θα μπορούσε όμως κάλλιστα και να συνυπάρχει με την Επιτροπή Τουριστικών Θεμάτων, αλλά με πολύ ευρύτερες αρμοδιότητες (τομείς κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του περιβάλλοντος, της τοπικής συγκοινωνίας, της έρευνας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη της περιοχής τους). Επομένως θα μπορούσαμε να πούμε σαν συμπέρασμα, ότι οι ρόλοι των δυο σε κάποια σημεία επικαλύπτονται αλλά δεν ταυτίζονται.

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Επισκέπτες

Popular Posts

Blogroll

Blogger templates

BTemplates.com

About

Blogroll

Weekly post