31 Μαρ 2011
Επιτροπή θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου

Επειδή η παραπάνω Επιτροπή είναι ένα σοβαρότατο θέμα και επειδή έχουν ακουστεί αρκετές απόψεις, με επιχειρήματα ή όχι, η Ενωτική Κίνηση Προόδου κρίνει σκόπιμο να παρουσιάσει τις θέσεις της, πιο ολοκληρωμένα σε ένα σύντομο κείμενο, το οποίο φυσικά επιδέχεται καλοπροαίρετη κριτική, που εφόσον υπάρξει, θα τύχει και απαντήσεως άσχετα αν είναι Ανώνυμη ή επώνυμη. Αρκεί να είναι σε κόσμιο ύφος και υποστηριζόμενη με επιχειρήματα.

Λόγω της σπουδαιότατος της αποστολής της, αλλά και της δυσκολίας που ενέχει η προσπάθεια της Ανάπτυξης ενός τόπου, η Επιτροπή πρέπει να πλαισιωθεί από ανθρώπους που διαθέτουν ανάλογες ικανότητες, από όπου κι αν αυτοί προέρχονται.  Το μοναδικό κριτήριο επιλογής λοιπόν, πρέπει να είναι η ικανότητα τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αποστολής τους.

Με βάση τον παραπάνω συλλογισμό, γίνεται ολοφάνερο ότι η Επιτροπή δεν έχει σαν στόχο να εκπροσωπήσει διάφορους επαγγελματίες και τα προβλήματα τους. Αυτό μπορεί να το κάνει ένας επαγγελματικός σύλλογος. Φυσικά, αφού οι επαγγελματίες «κινούν» την τοπική Οικονομία πρέπει να έχουν λόγο στα θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, αλλά όχι απαραίτητα μέσα από την Επιτροπή. Είναι μάλλον αποστολή της Επιτροπής να συλλέξει απόψεις και στοιχεία από τους επαγγελματίες και να δημιουργήσει ένα ισχυρό δεσμό συνεργασίας μαζί τους.

Επίσης, δεν θα πρέπει να μας απασχολήσει αν τα περισσότερα μέλη θα είναι από την πλειοψηφία ή την μειοψηφία. Η Επιτροπή, όπως είναι γνωστό, δεν παίρνει αποφάσεις. Προτάσεις κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποφασίζει τι ακριβώς θα υλοποιήσει, με τον δεδομένο συσχετισμό δυνάμεων πλειοψηφίας – μειοψηφίας που έχει καθορίσει ο Καλλικράτης. Επομένως, η σπουδή να ακολουθηθεί η ίδια αναλογία εκπροσώπησης με αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου ή και χειρότερη (κατά μια έννοια, αφού τους περισσοτέρους τους επιλέγει ο κ. Δήμαρχος), απλώς υπονομεύει τις δυνατότητες της ιδίας της Επιτροπής.

Η Επιτροπή πρέπει κατά τη γνώμη μας να αριθμεί λίγα μέλη, για να μπορεί να είναι ευέλικτη και αποτελεσματική. Ο μεγάλος αριθμός μελών, θα επιφέρει δυσκινησία και αναποτελεσματικότητα. Η παράταξη μας θα δεχόταν με μεγάλη ικανοποίηση και επιτροπή 5 μελών, αρκεί αυτά να ήταν τα κατάλληλα.

Αυτά και κάθε αντίρρηση δεκτή, εφόσον είναι πειστική.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η παράταξη μας θα δεχόταν με μεγάλη ικανοποίηση και επιτροπή 5 μελών, αρκεί αυτά να ήταν τα κατάλληλα.

Ποιός είναι ο κριτής?
Οπως και να έχει αυτο είναι υποκειμενικό.
Για άλλους θα είναι οι τάδε "ικανοί" και για άλλους οι τάδε.
'Οσον αφορά τη μικρή ομάδα, ναι μέν θα είναι ευέλικτη τι να το κάνεις όμως αν είναι στενόμυαλη και πτωχή σε φαντασία και εμπειρία? Με περισσότερα άτομα δίνετε η ευκαιρία για περισσότερες ιδέες.
Πρωταπριλιά σήμερα και σα ψέματα μου φαίνεται οτι ακόμα συζητάμε για επιτροπές και ούτε μια κίνηση δεν έχει γίνει για το τουρισμό.

Ενωτική Κίνηση Προόδου είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Αναγκαστικά ο κριτής πρέπει να είναι κάποιος, αλλιώς αν περιμένουμε τον Μεγαλοδύναμο, ίσως περιμένουμε πολύ και η Επιτροπή δεν θα γίνει ποτέ. Γι αυτό, αυτός ο κάποιος πρέπει να είναι αντικειμενικός, ακομμάτιστος, να μην έχει υπογράψει προεκλογικά γραμμάτια, να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι σημαίνει Επιτροπή για τον Τουρισμό και να έχει τη σωστή κρίση για το ποιοι είναι οι κατάλληλοι.
Αν επιμένεις να απαντήσω ευθέως για το ποιος θα έπρεπε να είναι κατάλληλος να κάνει την επιλογή, θα σου πω ότι είναι ο κ. δήμαρχος. Αυτόν εμπιστεύτηκαν οι πολίτες και αυτός πρέπει να πάρει τις αποφάσεις.
Αν δεχτούμε αυτό που ισχυρίζεσαι περί υποκειμενικότητας, τότε δεν θα πάρουμε ποτέ καμιά απόφαση. Έτσι αποφεύγουμε και τα λάθη. Γιατί αυτός που δεν κάνει λάθη, είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα.
Τώρα, όσο αφορά το μέγεθος της ομάδας, εμείς δεν είπαμε μικρή και ανίκανη. Αντίθετα είπαμε λίγοι και ικανοί. Όμως, έτσι κι αλλιώς, το μέγεθος δεν είναι το κομβικό σημείο αλλά η ικανότητα. Απλώς, θέλουμε να πούμε ότι δεν χρειάζονται παραπάνω από πέντε ικανούς για να γίνει η δουλειά.
Κάτω από κάποιες συνθήκες, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στο «Με περισσότερα άτομα δίνετε η ευκαιρία για περισσότερες ιδέες».
Συμφωνούμε μαζί σου και ανησυχούμε και εμείς γιατί δεν έχει γίνει τίποτα, μέχρι τώρα, για τον Τουρισμό.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 8:00.Θα μπορούσε στην επιτροπή να είναι ο κ.Δήμαρχος, ο κ.Μαριάνος και ο κ.Σφαλακάκος και απο κοινού να αποφασίσουν για τα υπόλοιπα 2 μέλη και να ασχοληθούν σοβαρά, επιτέλους με τον Τουρισμό.

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Επισκέπτες

Popular Posts

Blogroll

Blogger templates

BTemplates.com

About

Blogroll

Weekly post