6 Μαρ 2011
Δυο μήνες έχουν περάσει από τότε που ο νεοσύστατος Δήμος Αντιπάρου έχει υποβάλλει τον Προϋπολογισμό του 2011 για έγκριση, χωρίς να υπάρχει απάντηση είτε θετική είτε αρνητική. Αυτό βέβαια, αποτελεί ένα μεγάλο ανασταλτικό παράγοντα στις διάφορες ενέργειες που θα μπορούσε να προχωρήσει ο Δήμος μας σε διάφορα ζητήματα.
Δεν μπορεί όμως να προβάλλεται συνεχώς ως άλλοθι, για μια γενική απραξία. Ειδικά όταν βγαίνουμε από την χειμερία νάρκη του χειμώνα και μπαίνουμε στην καινούργια τουριστική περίοδο με πολλά ερωτηματικά και ανασφάλειες.
Δεν νομίζω ότι η ενδεδειγμένη στάση είναι απλώς να περιμένουμε τι θα συμβεί. Πρέπει να οργανωθούμε να προγραμματίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν και γενικώς να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Χρειάζονται προτάσεις, συναίνεση, καταλαγή και δημιουργικότητα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα γίνουν δυσκολότεροι. Δεν μπορεί κάθε φορά να καταλογίζουμε τις ευθύνες σε κάποιον άλλον. Το οργίλο ύφος μερικών, η συνεχής και ασφαλώς στείρα κριτική στους πάντες και τα πάντα, (πάντα κάποιος άλλος μας φταίει), δεν είναι αποτελεσματικά, ειδικά στη σημερινή εποχή

Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν σε επίπεδο σχεδιασμού και πλάνου ενεργειών, έτσι ώστε, όταν θα υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός, να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση, αλλά να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος. Αλλά υπάρχουν και ενέργειες που δεν χρειάζονται χρήματα για να υλοποιηθούν. Θα μπορούσαμε λοιπόν, ενδεικτικά και καθόλου περιοριστικά, να κάνουμε τα εξής:
  1. Να ετοιμάσουμε Κανονισμό Καθαριότητας
  2. Να ετοιμάσουμε Κανονισμό Διαχείρισης νερού με τις υποχρεώσεις των δημοτών αλλά και του Δήμου
  3. Να εξεταστεί το θέμα της Ανακύκλωσης και να σχεδιαστούν οι περεταίρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να λειτουργήσει αποτελεσματικά
  4. Να ετοιμαστεί σχέδιο προτεραιοτήτων γιατί έτσι κι αλλιώς τα χρήματα θα είναι λιγοστά και πρέπει να ασχοληθούμε με τα πρωτεύοντα
Εν όψη της Τουριστικής περιόδου:
  1. Να συσταθεί ΑΜΕΣΑ η Επιτροπή Θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής
  2. Να οργανωθεί και υλοποιηθεί συνάντηση και συζήτηση μεταξύ Επαγγελματιών και Δήμου για θέματα που αφορούν την Τουριστική Περίοδο που έρχεται
  3. Να οριστούν κανόνες κυκλοφορίας και στάθμευσης κυρίως στο λιμάνι και όπου αλλού κρίνεται σκόπιμο
  4. Να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για την Ιστοσελίδα του νησιού, ακόμα και με χρηματική συνδρομή των δημοτών, αφού το πρόβλημα είναι ο προϋπολογισμός. Το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο
  5. Να οριστούν κανόνες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων
  6. Ωράρια καταστημάτων
  7. Ορισμός συνεργασίας Δήμου, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών.
Ενώ λοιπόν υπάρχουν τόσα πολλά να γίνουν, υπάρχουν μερικοί που αντί να «σπρώχνουν» προς αυτή την κατεύθυνση με δημιουργικές προτάσεις και ιδέες, ντύθηκαν τα χρώματα του πολέμου, ξεκρέμασαν τα τσεκούρια και άρχισαν τον πολεμικό χορό γύρω από μια….. ψόφια κατσίκα. (Η μήπως είναι τράγος!!)
Άλλος πάλι κρέμασε μια μοσχαροκεφαλή σπίτι του και την θυμιατίζει μέρες τώρα !!!
Τροφοδοτήσαμε δε και τα ΜΜΕ του γειτονικού νησιού, για να αυτοδιαφημιστούμε
Έτσι μάλλον δεν γίνεται χωριό.
Εγώ πάντως, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, γράφτηκα σε σεμινάριο για να μπορώ να ξεχωρίσω τον τράγο από την κατσίκα και να μην υποπέσω και σε νέο ατόπημα.
Όσο για τον πρωτογενή τομέα, θα πρότεινα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός να δραστηριοποιηθεί, (γιατί όπως δηλώνει η κυβέρνηση, οι ανενεργοί Συνεταιρισμοί θα κλείσουν), να συζητήσει με τα μέλη του, να διατυπώσει ολοκληρωμένες προτάσεις και να ζητήσει, όπου κρίνεται απαραίτητο, τη συνεργασία και βοήθεια του Δήμου. Άποψη μου είναι, ότι ο Δήμος δεν μπορεί  να αναλάβει πρωτοβουλίες αγροτικού – κτηνοτροφικού τύπου ερήμην των ίδιων των ενδιαφερομένων.
Όποιος δε άλλος έχει δημιουργικές ιδέες περί του θέματος, ας τις διατυπώσει και ας τις απευθύνει δεόντως και όχι να ρίχνει πυροτεχνήματα και να εξαφανίζεται.

Νίκος Μαριάνος

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μαθετε και για τα μοσχαρια.Ειναι το νεο ειδος που επικρατησε.

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Επισκέπτες

Popular Posts

Blogroll

Blogger templates

BTemplates.com

About

Blogroll

Weekly post