23 Μαρ 2011
Το κυριότερο θέμα, κατά την άποψη μας, ήταν η σύσταση Δημοτικής Επιτροπής για την Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολή του νησιού.
Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα αυτό ζητήσαμε, ως παράταξη, να τεθεί στο Δ.Σ. για να ψηφιστεί, καθώς είχαμε ήδη επισημάνει και στο συμβούλιο της 11ης Φεβρουαρίου, ότι η σύσταση τέτοιας επιτροπής έπρεπε να είναι ζήτημα υψίστης προτεραιότητας.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, υποβάλαμε στο Δήμο ολοκληρωμένη πρόταση (μπορείτε να την δείτε πιο κάτω όπως την δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας) και για την σύνθεση της επιτροπής με τρόπο ώστε να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις, να συμμετέχουν αξιόλογοι επαγγελματίες και να εκπροσωπείται και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος. Θεωρήσαμε επίσης ότι το σχήμα πρέπει να είναι ευέλικτο, και γι’ αυτό προτείναμε 7 μέλη, αλλά και αποτελεσματικό, αφού το αντικείμενο αφορά την τοπική οικονομία, δηλαδή όλους μας.
Δυστυχώς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεν έκανε καμία αναφορά ούτε για την πρόταση μας, αλλά ούτε και ότι υποβάλαμε αίτημα για να συμπεριληφθεί στο Δ.Σ. το θέμα της συγκρότησης της Επιτροπής.

Ο κ. Δήμαρχος, πρότεινε 11μελες σχήμα, δίνοντας από μια θέση στις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και όλα τα αλλά μέλη αποφασίστηκαν από τον ίδιο, με σκεπτικό όπως είπε να εκπροσωπούνται όσο το δυνατό περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι.
Στο σχήμα αυτό λοιπόν που αποφάσισε ο κ. Δήμαρχος, έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:

  • Σε σχέση με την εκπροσώπηση των επαγγελματικών κλάδων, δεν έπεισε, αφού ο σημαντικός κλάδος των Ξενοδόχων δεν εκπροσωπήθηκε καθόλου. Εξάλλου, αφού δεν υπάρχουν τοπικοί σύλλογοι των επαγγελματιών, είναι μάλλον αστείο να λέμε, ότι αν βάλουμε στην επιτροπή π.χ. ένα εστιάτορα και αυτός θα εκπροσωπεί όλους τους εστιάτορες της Αντιπάρου.
  • Το πολυμελές σχήμα και γενικότερα η σύνθεση που αποφάσισε, παραπέμπει σε παραταξιακό μηχανισμό, αντί να δοθεί έμφαση στην αποτελεσματικότητα της επιτροπής.
  • Η  απουσία της όποιας διαβούλευσης, για την επιλογή των μελών, καθώς και η δήλωση του ιδίου του κ. Δημάρχου «εγώ αποφασίζω», έδωσε λαβή για δυσμενή σχόλια και χαρακτηρισμούς, αφού δεν τηρήθηκαν ούτε καν στοιχειωδώς οι δημοκρατικές διαδικασίες.
  • Η απόφαση του να προεδρεύει ο ίδιος, είναι μάλλον ατυχέστατη και επιβεβαιώνει ότι είχε στο νου του παραταξιακό μηχανισμό.

Με βάση τα παραπάνω, βλέπουμε μια ευκαιρία να χάνεται, αφού είναι μάλλον απίθανο να «δουλέψει» ικανοποιητικά ένα τέτοιο σχήμα και παρόλο ότι η παράταξη μας είχε δώσει μεγάλη έμφαση στη συγκρότηση αυτής της επιτροπής, αναγκάστηκε κάτω από τις συνθήκες να πει ΟΧΙ στην πρόταση του κ. Δημάρχου.

Τα μέλη της επιτροπής:

Γιάννης Λεβεντάκης
Γιώργος Μαριάνος
Ελένη Βιάζη
Ντέρεκ Άρμπερ
Παναγιώτης Σφαλαγκάκος
Γρηγόρης Μαριάνος
Μάρκος Τριαντάφυλλος
Μάγδα Κριτσαντώνη
Κώστας Γρίσπος
Χρυσούλα Τσουκαλά
Νίκος Μαριάνος του Γεωργίου

Άλλα θέματα

Αποφασίστηκε υποχρεωτικά η λύση της Κοινοτικής Επιχείρησης, αφού δε είχε μετατραπεί εγκαίρως σε Κοινωφελή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010 όπως όριζε ο νόμος. Ορίστηκαν εκκαθαριστές. Σχολιάστηκε δυσμενώς η απραξία της προηγουμένης Κοινοτικής αρχής. Μάλιστα ο κ. Σφαλαγκάκος επέμεινε να αποδοθούν ευθύνες. Παρόλο ότι αντιλαμβανόμαστε το δίκαιο της πρότασης του, δυστυχώς ο νόμος στο συγκεκριμένο θέμα δεν προβλέπει καταλογισμό ευθυνών.
  1. Αποφασίστηκε η ίδρυση Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.
  2. Εγκρίθηκε η μεταφορά του προσωπικού της ΚΕΤΠΑΑ στο Δήμο.
  3. Με βάση την κακή κατάσταση στο θέμα των υδατικών πόρων αποφασίστηκε η αναστολή αιτημάτων ύδρευσης.
  4. Ψηφίστηκε η ολοκλήρωση της 1ης  φάσης της απογραφής.
  5. Ορίστηκε αντιπρόσωπος για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης.
  6. Ψηφίστηκε αίτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου για παραχώρηση μικρής έκτασης για την εγκατάσταση κλωβού για πέρδικες.
  7. Απορρίφτηκε αίτημα της Εθνικής Τράπεζας για παραχώρηση δυο θέσεων Parking, μπροστά στο κατάστημα.
  8. Ψηφίστηκε ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα του Ναυτικού Ομίλου για παραχώρηση έκτασης στην περιοχή "Γαλανταριά", για την δημιουργία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

άρες μάρες κουκουνάρες
πάντως η πρόταση του συνδυασμού σας για επταμελή επιτροπή με 4 μέλη από μειοψηφία και 3 από πλειοψηφία αποτελεί το απόγειο της δημοκρατίας

Ενωτική Κίνηση Προόδου είπε...

Ευχαριστούμε τον πρώτο ανώνυμο σχολιαστή για τα καλά του λόγια και ελπίζουμε να είμαστε πάντα και όσο πιο πολύ μπορούμε αντικειμενικοί.

Για τον δεύτερο ανώνυμο σχολιαστή θα θέλαμε να του πούμε ότι η πρότασή μας βρίσκεται πάνω από ένα μήνα στο ιστολόγιό μας και από κανένα δεν εκφράστηκε τέτοια ειρωνική άποψη, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον περιεχόμενο του σχολίου σας. Η πρόταση του συνδυασμού μας έγινε προς τον Δήμο προκειμένου να συζητηθεί αυτή στο δημοτικό συμβούλιο όπου εκεί παίρνονται όλες οι αποφάσεις, αν όπως εσείς ισχυρίζεστε ότι λέμε "άρες μάρες κουκουνάρες" πιθανόν να απορριπτόταν η πρότασή μας.
Δεδομένης της δημοκρατικής σας ευαισθησίας να σας γνωρίσουμε, επειδή δεν παρευρεθήκατε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ότι η πρότασή μας δεν συζητήθηκε αλλά ούτε και αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Μήπως αυτή η τακτική είναι το απόγειο της δημοκρατίας που αναφέρετε;
Τελευταία δεχόμαστε πολλά τέτοια μηνύματα με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς, θα θέλαμε και ελπίζουμε να μην είστε ο ίδιος που τα στέλνει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα σχολιάσω αν τα μέλη της επιτροπής πρέπει να είναι 7 ή 11, αλλά με ποιό σκεπτικό ορίστικαν απο τον Δήμαρχο μέλη που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Αντιπάρου. Η τουριστική επιτροπή πρέπει να δουλεύει όλο τον χειμώνα για να είναι έτοιμη την τουριστική μας περίοδο. Αν δύο τουλάχιστον μέλη λείπουν, πως θα γίνει δουλειά; Ηδη έλειπαν στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που έγινε σήμερα, και κατα πάσην πιθανότητα θα λείπουν γενικώς. Μήπως ο κ. Δήμαρχος θα έπρεπε να αναθεωρήσει την άποψή του και να προτείνει δύο άλλους απο τον ίδιο κλάδο που ζούν μόνιμα στην Αντίπαρο και θα παρεβρίσκονται στις συνεδριάσεις, αλλά και θα μπορούν το χειμώνα να δουλέψουν γι' αυτόν τον σκοπό; Επίσης δεν υπάρχει λόγος να είναι μέλη της επιτροπής τόσοι πολλοί σύμβουλοι ή υποψήφιοι σύμβουλοι. Αρκεί απο ένας της μειοψηφίας και 3 της πλειοψηφίας έτσι ώστε να κάνετε χώρο σε περισσότερους κλάδους να συμμετέχουν.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Απόψεις
1.Το ότι δεν σχολιάστηκε αρνητικά η πρόταση σας μπορεί να οφείλεται στην χαμηλή επισκεψιμοτητα του blog σας και όχι στην ορθότητα της
2. Λάθη και παραλείψεις έγιναν αρκετά στην σύσταση της Τουριστικής επιτροπής
Όπως α…….β μη εκπροσώπηση του ΝΟΑ γ μη εκπροσώπηση των Πρακτόρων (Γεμελιαρης Μαριγουλα) δ δεν αναζητήθηκαν άτομα με εκπαίδευση στον τουριστικό τομέα
Θέματα τα όποια ούτε αναδείξατε ούτε διεκδικήσατε κινούμενοι από στείρα παραταξιακή λογική μιλώντας για αντιδημοκρατικές πρακτικές εκεί που δεν υπάρχουν
Ο ρόλος σας είναι προτάσεις και καινοτόμες ιδέες για την αναβάθμιση και αύξηση της ανταγωνιστικότητος του Τουριστικού Προϊόντος του νησιού
Και φυσικά ο υγιής έλεγχος της διοίκησης
αναμένονται

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 10:23 ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΟΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΩΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ,ΓΙΑ ΝΟΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΘΕΩΡΗΣΑΤΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΣΑΣ.ΠΡΙΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΑΛΛΩΝ ΜΠΛΟΚΣ ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΑΛΙΑ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΣΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ψαράς είπε...

Μην απορείς 4.37 μ.μ. ο συγκεκριμένος είναι "πράκτορας" επομένως δικαιωματικά ανήκει στην τουριστική επιτροπή. Φαίνεται ότι τον ξέρετε αν και όλοι καταλαβαίνουμε ποιος είναι, τριγυρνάει στα μπλογκ και ρίχνει τα φαρμάκια του και μετά λέει ότι γράφει και επώνυμα. τρομάρα του

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 10:23 όχι μόνο δεν σχολιάστικε αρνητικά η πρόταση της ΕΚΠ αλλά προτάθηκε απο τον κ.Δήμαρχο στο συμβούλιο σαν δική τους. Οσο για τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολούθησαν... ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του όπως τον συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Ασυναρτησίες
67.Μη φωνάζετε ενοχλείτε τους διπλανούς σας η αλλιώς μη γράφετε με κεφαλαία
211.Χειρότερες από τις ασυναρτησίες των ανωνύμων είναι οι αρλούμπες των υπευθύνων
και μάλιστα μέσα στα δημοτικά συμβούλια.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΠΟΝΑΝΕ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΛΟΙΠΟΝ. ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ; Ο ΔΕ ΤΙΤΛΟΣ ΣΟΥ "ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ", ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ!
ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ.

Ενωτική Κίνηση Προόδου είπε...

Κύριε Διαχειριστή του blog Αντιπάριος (blogid=133***********7871), αναρωτιέμαι αν τα σχόλιά σου «αρες μαρες κουκουνάρες…………» και «Ασυναρτησίες
67.Μη φωνάζετε ενοχλείτε τους διπλανούς σας η αλλιώς μη γράφετε με κεφαλαία
211.Χειρότερες από τις ασυναρτησίες των ανωνύμων είναι οι αρλούμπες των υπευθύνων και μάλιστα μέσα στα δημοτικά συμβούλια.»

είναι η υψηλή βαθυστόχαστη κριτική που μπορείς να ασκήσεις σε μας που λέμε τις αρλούμπες μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, κρυμμένος κάτω από τον μανδύα του Ανώνυμου, τακτική που εσύ ο ίδιος καταδικάζεις.
Ίσως, δρώντας ως κοινός προβοκάτορας, νομίζεις ότι με αυτή την τακτική προσφέρεις μεγάλη υπηρεσία στην πρόοδο του τόπου, και μάλιστα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την οποία παραδίδεις και μαθήματα.
Εγώ θα έλεγα Ντροπή!! (Εσύ -για άλλους- θα έλεγες χυδαιότητα).

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Επισκέπτες

Popular Posts

Blogroll

Blogger templates

BTemplates.com

About

Blogroll

Weekly post