20 Φεβ 2011
Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως.
  1. Ανακοινώθηκε από τον κ. Δήμαρχο η συγκρότηση Επιτροπής Κοινωνικής Φροντίδας, στην οποία συμμετέχουν ο πατήρ Δημήτριος Κυδωνιεύς, εφημέριος Αντιπάρου, ο γιατρός Σωτήρης Σκούρτης και η Λίτσα Βιάζη σύμβουλος πλειοψήφιας. Ως Συνδυασμός επικροτούμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της, δηλώνουμε δε ότι σε οτιδήποτε μας χρειαστούν θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε
  2. Ο κ. Σφαλαγκάκος πήρε το λόγο και ζήτησε διευκρινήσεις από τον κ. Δήμαρχο σχετικά με δηλώσεις του σε μια πρόσφατη συνέντευξη.
  3. Ζητήσαμε να συσταθεί το συντομότερο δυνατό  επιτροπή για την επεξεργασία και εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του νησιού. Η ανταπόκριση δεν ήταν ικανοποιητική αφού δεν τέθηκε το σοβαρό αυτό θέμα για απόφαση στο Δ.Σ. Η παράταξη μας προτίθεται να θέσει θέμα στο επόμενο Δ.Σ.
  4. Επίσης συζητήθηκε πάλι το θέμα του περιφερειακού δρόμου που «ξηλώνεται» καθημερινά και ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι ο εργολάβος έχει ήδη πληρωθεί για ένα έργο που δεν έχει καν παραλειφθεί!!! Μέχρι τώρα ο κ. Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι ο εργολάβος δεν είχε εξοφληθεί.
  5. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. έφερε τον Προϋπολογισμό της Κοινοτικής επιχείρησης για έγκριση από το Δ.Σ. Η παράταξη μας δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το προϋπολογισμό, γιατί δεν μας δόθηκε για στοιχειώδη μελέτη αλλά παρουσιάστηκε ξαφνικά για έγκριση στο Δ.Σ. και μάλιστα προ ημερήσιας διάταξης. Ο κ. πρόεδρος τελικώς απέσυρε το θέμα για μεταγενέστερο συμβούλιο.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

  1. Έγινε οριοθέτηση χώρου για το ντόπιο υπαίθριο εμπόριο (αγροτικοί παραγωγοί, ψαράδες), κατόπιν αιτήματος του Λιμενικού Ταμείου.
  2. Έγινε επανάληψη για την εκλογή μέλους  της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου, αφού η προηγουμένη εκλογή του κ. Σφαλαγκάκου ήταν άκυρη, λόγω λανθασμένης διαδικασίας που ακολουθήθηκε στο προηγούμενο Δ.Σ. Τελικώς εκλέχτηκε ο Νίκος Μαριάνος. Ο κ. Σφαλαγκάκος παραιτήθηκε της υποψηφιότητας του για να διευκολύνει, όπως είπε, την διαδικασία.
  3. Παρουσιάστηκε αναλυτικά από τον κ. Παναγιώτη Φαρούπο, η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον σοβαρότατο τομέα της διαχείρισης των υδατικών πόρων Αντιπάρου. Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ. να ανατεθεί η ανάλυση του νερού από τις Γεωτρήσεις, την Δεξαμενή και τις βρύσες στο ΕΛΚΕΔΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης. Επίσης θα ζητηθεί γνωμοδότηση σχετικά για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την βελτίωση της ποιότητας του νερού. Η παράταξη μας υπέβαλλε γραπτώς τις προτάσεις της για βελτίωση της διαχείρισης των Υδατικών πόρων Αντιπάρου, οι οποίες παρατίθενται αναλυτικά πιο κάτω
  4. Με αφορμή επιστολή ανησυχίας που στάλθηκε στο Δ.Σ. του Δήμου με πρωτοβουλία του κ. Γιάννη Τριαντάφυλλου, σε σχέση με τις παραλίες των οποίων η πρόσβαση αποκλείεται η εμποδίζεται, συζητήθηκε εκτενώς το σημαντικό αυτό θέμα με παρεμβάσεις και από τους δημότες που παρακολουθούσαν το συμβούλιο. Η επιστολή αναφερόταν στην οικοδομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται τελευταία στην περιοχή Γαλανταριές και  απειλείται η πρόσβαση στην παραλία της Παναγιάς. Η παράταξη μας έθεσε το θέμα γενικότερα για όλες τις περιπτώσεις που αποκλείονται παραλίες σε όλο το νησί και όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης δηλώσαμε, ότι δεν είμαστε ενάντια σε επενδύσεις που γίνονται στο νησί ή σε φίλους της Αντιπάρου που θέλουν εξοχική κατοικία στο νησί μας, αλλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε αποκλεισμούς παραλιών  που αποτελούν και κομμάτι του Τουριστικού μας προϊόντος. Επομένως είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε ανάλογα και φυσικά θα το κάνουμε για όλες τις περιπτώσεις που χρειάζεται. Για το θέμα αυτό, προτείναμε την σύσταση Επιτροπής, που θα εξετάζει κάθε περίπτωση και θα εισηγείται ανάλογα στο Δ.Σ.. Δυστυχώς για το θέμα αυτό, δεν πάρθηκαν ικανοποιητικές αποφάσεις, παρά μόνο η οριοθέτηση της δημοτικής περιοχής στις Γαλανταριές. Θεωρούμε δε πολύ θετικό ότι ο κ. Πιέρρος Τριαντάφυλλος (προς τιμήν του) δήλωσε ότι αποδέχεται να ανοιχτεί δρομάκι προς την παραλία μέσα στο κτήμα του στην περιοχή Απάντημα και έτσι θα εξασφαλιστεί πρόσβαση στην παραλία που έχει αποκλείσει ο κ. Καραβέλας. Ελπίζουμε ότι ο δήμος θα κινηθεί ανάλογα και γρήγορα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως έχετε να κάνετε κάποια διευκρίνηση για το 5ο θέμα της προ ημερησίας;
Ο κ. Παλαιολόγος δεν ήταν στην συνεδρίαση της Κοινοτικής Επιχείρησης; Δεν οφειλε ο συνδυασμός μας να γνωρίζει τι συζητήθηκε;

παλαιολογος δαμιανος είπε...

6973330359 το κιν.του Παλαιολογου.Αν εχεις προβλημα με μενα να με παρεις τηλ.Η μηπως ειναι το θεμα τοσο σοβαρο που ασχολεισε μαζι μου?Καλημερα.

Δ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ είπε...

Οσο αφορα την κινηση του φιλου μου Πιερου σιγουρα ειναι πολυ θετικη πολυ ξεχωριστη αλλα να μην καθησυχασουμε με το πως ανοιξε μια παραλια αλλα να προσπαθησουμε ετσι ωστε να ανοιξουν ολες παντα βεβαια με νομιμες ενεργειες και παντα ψυχραιμα.

Ενωτική Κίνηση Προόδου είπε...

Πράγματι ο κ. Παλαιολόγος ήταν στην συνεδρίαση της ΚΕΤΠΑΑ και πήρε τον προϋπολογισμό. Δεν ήταν όμως στα θέματα του συμβουλίου που έγινε την επόμενη μέρα η έγκριση του προϋπολογισμού της ΚΕΤΠΑΑ. Το θέμα μπήκε προ ημερήσιας διάταξης και ως γνωστό τα θέματα αυτά, δεν είναι εκ των προτέρων γνωστά. Επομένως δεν γνωρίζαμε και δεν ήταν δυνατόν να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοια συζήτηση Νομίζω ότι το ερώτημα θα έπρεπε να ήταν, γιατί το θέμα ήλθε προ ημερήσιας, με την διαδικασία δηλαδή του κατεπείγοντος.

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα ηρθε οπως ηρθε για να περασει στο ντουκου που λενε, οπως προσπαθει να περασει ο κ.Δημαρχος τα περισσοτερα ειτε προσβαλοντας ειτε ειρωνευοντας τους συμβουλους.

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Επισκέπτες

Popular Posts

Blogroll

Blogger templates

BTemplates.com

About

Blogroll

Weekly post