31 Ιαν 2011
Τα σημαντικά:
Πριν από την ημερησία διάταξη ζήτησε και πήρε το λόγο ο αρχηγός του συνδυασμού μας κ. Νίκος Μαριάνος:
  • Κατ’ αρχήν αναφέρθηκε σε κάποιες θετικές κινήσεις που γίνονται στο νησί από την καινούργια Δημοτική αρχή, όπως έμφαση στην καθαριότητα, κλάδεμα δένδρων, τακτοποίηση αποθηκών κτλ.
Στην συνέχεια ανέφερε και κάποιες απαράδεκτες ενέργειες που όλοι περιμέναμε να μην επαναληφθούν και πυροδοτούν, πάλι τον διχασμό στον τόπο. Αυτές είναι:
  • Η εντολή που δόθηκε από τον κ. Δήμαρχο για την προμήθεια καυσίμων των δημοτικών αυτοκινήτων από ένα μόνο βενζινάδικο καθώς και η προμήθεια ορισμένων υλικών, πάλι από συγκεκριμένο κατάστημα. Διευκρινίσαμε και μέσα στο Συμβούλιο αλλά το ξαναλέμε και πάλι, γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλοί διαστρεβλωτές, ότι η θέση του Συνδυασμού μας ήταν και είναι ΟΛΕΣ οι προμήθειες του Δήμου να γίνονται με μειοδοτικές προσφορές. Ειδικά δε στην περίπτωση καυσίμων, λόγω του ότι το προϊόν αλλάζει τιμή σε καθημερινή σχεδόν βάση, οι ανάλογες προμήθειες, θα μπορούσαν να γίνονται, ένα μήνα από το ένα πρατήριο και ένα μήνα από το άλλο. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί κάκιστη διαχείριση των Οικονομικών του Δήμου, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και κατάφωρη αδικία στους μισούς πολίτες. Ας το διορθώσει ΑΜΕΣΑ η νέα Δημοτική Αρχή, για να μην ασχολούμαστε συνεχώς με καταγγελίες. Άλλωστε η νυν πλειοψηφία, ως Αντιπολίτευση, είχε επανειλημμένα διακηρύξει ότι η θέση της στο θέμα αυτό ήταν: Καμιά προμήθεια δεν πρέπει να γίνεται, χωρίς προσφορές, ακόμα και αυτές, που λόγω μικρής αξίας δεν χρειάζονται προσφορές.
  • Στην συνέχεια, έγινε ερώτηση στον κ. δήμαρχο για τους εργάτες καθαριότητος, που εργάζονται χωρίς Σύμβαση, καθώς και για άλλους που εκτελούν διάφορες εργασίες, χωρίς να έχουν προσληφθεί, άρα και χωρίς ασφάλιση, αλλά και χωρίς να έχει διακηρυχθεί κανενός είδους θέση, ούτως ώστε να έχει γνώση ο κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται με το αντικείμενο.Στο πρώτο θέμα ο κ. Δήμαρχος αποδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν Συμβάσεις και οι άνθρωποι θα πληρωθούν από διάφορα εικονικά τιμολόγια που θα παρθούν από …διάφορους ….εργολάβους. Όπως είναι φυσικό, τέτοιες πρακτικές δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, αφού δεν είναι δίκαιες για όλους τους πολίτες και δεν προάγουν την Ενότητα. Για την δεύτερη κατηγορία των εργαζομένων, ο κ. Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για εθελοντές, που προσφέρουν εργασία στο Δήμο δωρεάν. Σαν παράταξη στηρίζουμε τον εθελοντισμό, που πολλά μπορεί να προσφέρει σε μικρές κοινωνίες σαν την δική μας και ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Επομένως πρέπει να συγχαρούμε τα δυο αυτά άτομα, που ήταν και παρόντα στο Δ.Σ. και επιβεβαίωσαν το γεγονός. Συγχαρητήρια λοιπόν στους κ.κ. Θεολόγο Παντελή Καλάργυρο και ο κ. Παντελή Παρούσο.
  • Επίσης ζητήθηκε ενημέρωση σε σχέση με τον περιφερειακό δρόμο της Ψαραλικης, που «ξηλώνεται» καθημερινά, και γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για τους πάσης φύσεως εποχούμενους, καθώς και για το στάδιο που βρίσκεται το έργο Αποχέτευση – Βιολογικός. Για το πρώτο θέμα ο κ. Δήμαρχος είπε ότι ο δρόμος δεν έχει παραληφθεί και θα ξαναγίνει από τον ίδιο εργολάβο την Άνοιξη που είναι κατάλληλος ο καιρός και μέχρι τότε ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε “δεν μπορούμε να βάλουμε χέρι πάνω του” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Εμείς ζητήσαμε να τοποθετηθούν ανάλογα σήματα που προειδοποιούν για τον κίνδυνο. Για το δεύτερο θέμα ο Κ. Δήμαρχος, είπε ότι αναμένεται να γίνει και άλλη δίκη στο Σ.τ.Ε. σε σχέση με την οικογένεια Γεωργακοπούλου, όπου θα οριστεί και Δικηγόρος που θα εκπροσωπεί τον Δήμο, ενώ στις προηγούμενες εκδικάσεις δεν υπήρχε εκπροσώπηση. Το έργο λοιπόν, μπορεί να προχωρήσει, εκτός και εάν υπάρξει καταδικαστική για τον Δήμο απόφαση του Σ.τ.Ε.
Όλα τα θέματα του Συμβουλίου πέρασαν παμψηφεί.
  • Ερωτηματικά υπάρχουν σε σχέση με την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την τοποθέτηση του κ. Σφαλαγκάκου στο Λιμενικό Ταμείο, αφού η Εγκύκλιος Νο 43 του ΥΠΕΣ, σαφώς αναφέρει ότι η εκλογική διαδικασία γίνεται ακριβώς όπως η εκλογή του Προεδρείου του Δ.Σ., δηλαδή η Μειοψηφία ορίζει ποιος θα είναι ο υποψήφιος και όχι όλο το Δ.Σ. Η σχετική εγκύκλιος δόθηκε στον κ. Σύμβουλο του δημάρχου για να εξετάσει το θέμα δεόντος και να μας απαντήσει.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Μαριανός ακούγεται να δηλώνει άγνοια για την διαδικασία στην εκλογή Σφαλαγκάκου

Ανώνυμος είπε...

• "Ερωτηματικά υπάρχουν σε σχέση με την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την τοποθέτηση του κ. Σφαλαγκάκου στο Λιμενικό Ταμείο, αφού η Εγκύκλιος Νο 43 του ΥΠΕΣ, σαφώς αναφέρει ότι η εκλογική διαδικασία γίνεται ακριβώς όπως η εκλογή του Προεδρείου του Δ.Σ., δηλαδή η Μειοψηφία ορίζει ποιος θα είναι ο υποψήφιος και όχι όλο το Δ.Σ. Η σχετική εγκύκλιος δόθηκε στον κ. Σύμβουλο του δημάρχου για να εξετάσει το θέμα δεόντος και να μας απαντήσει".

Σχετικά με το παραπάνω θέμα η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί και η μειοψηφία να αποφασίσει και να προτείνει στο Δ.Σ. του Δήμου το μέλος που θα την εκπροσωπήσει στο Λιμενικό Ταμείο. Υπάρχει και σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου για το θέμα, μέσα στο 2007, που έχει γίνει αποδεκτή από τον αρμόδιο Υπουργό...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η περιπτωση αυτή, δηλαδή ο τρόπος που έγινε η εκλογή από τη μειοψηφία, δεν περιγράφεται από όσα προβλέπονται για τα Λιμενικά Ταμεία, αλλά από ότι περιγράφει τις διαδημοτικές συνεργασίες, ίσως να μην υπάρχει παρατυπία. Περισσότερα σε λίγες μέρες.

Ανώνυμος είπε...

διαστρέβλωνες, δεόντος: κανενα λεξικό δεν ανοίγετε;

Για τα υπόλοιπα θέματα θα έχουμε ενημέρωση εμείς οι της Αθήνας;

Ενωτική Κίνηση Προόδου είπε...

Ανώνυμε ευχαριστούμε για την διόρθωση.
Φανταζόμαστε ότι η ενημέρωση θα πρέπει να προέρχεται από την Δημοτική Αρχή και όχι από ένα ιστολόγιο ενός συνδυασμού, θα προσπαθήσουμε άμεσα να σας ενημερώσουμε για όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε προηγούμενη ανάρτησή μας έχουμε βάλει ηχογραφημένη ολόκληρη την συνεδρίαση την οποία μπορείται να ακούσετε.

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Επισκέπτες

Popular Posts

Blogroll

Blogger templates

BTemplates.com

About

Blogroll

Weekly post