20 Μαΐ 2012
Την περασμένη Τρίτη κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και προ ημερησίας διάταξης ο συνδυασμός μας έφερε προς συζήτηση το θέμα της ενοικίασης των βοσκότοπων.

Συγκεκριμένα την περασμένη χρονιά το δημοτικό συμβούλιο με την υπ΄αριθμ’ 11/2011 απόφασή του εσφαλμένα αποφάσισε την ενοικίαση των βοσκοτόπων που έχει στην κατοχή του ο Δήμος έναντι του ποσού των δύο (2) ευρώ το στρέμμα, αφού ο νόμος 2130/1993 άρθρο 16 παρ 5 και το άρθρο 1 του ν. 1080/80 άλλα ορίζει, συγκεκριμένα ορίζεται ότι οι κάτοχοι ζώων χρεώνεται με 0,36 ευρώ τα μικρά και 0,51 ευρώ τα μεγάλα ζώα, για αυτό το λόγο προτείναμε στο δημοτικό συμβούλιο να...
ανακαλέσει την παραπάνω απόφαση του, αφού λήφθηκε κατά παράβαση του νόμου και στη συνέχεια να λάβουμε άλλη απόφαση η οποία θα είναι σύμφωνη με το νόμο.

Ο δήμαρχος δεν δέχθηκε την πρότασή μας αλλά μας διαβεβαίωσε ότι πρώτα θα ελέγξει την νομιμότητα της προηγούμενης απόφασης και αν διαπιστώσει ότι είναι παράνομη θα την ανακαλέσει σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

Στο θέμα συζήτησης του ωραρίου μουσικών οργάνων ο συνδυασμός μας πρότεινε να εφαρμοστεί ως έχει η νομοθεσία και φυσικά επιτέλους να εφαρμοστεί η νομοθεσία που αφορά τις ποινές (κλείσιμο καταστημάτων) μετά από τρεις παραβάσεις, είναι αδιανόητο να βεβαιώνονται από την Αστυνομία παραβάσεις και ο δήμαρχος να παίρνει αποφάσεις για κλείσιμο των καταστημάτων μετά την λήξη της τουριστικής σαιζόν όταν πια τα καταστήματα έχουν ήδη κλείσει.

Όσον αφορά το θέμα κατάληψης πεζοδρομίων από τους επιχειρηματίες προτείναμε τα παρακάτω:

Μέχρι ποσού 500 ευρώ μια δόση (εφάπαξ) με την υποβολή της αίτησης, από 500-1500 ευρώ δύο δόσεις και από 1500 ευρώ και πάνω τρεις δόσεις και όχι αργότερα πριν το τέλος Αυγούστου.

Σε περίπτωση μη εξόφλησης, για την επόμενη χρονιά δεν θα εκδίδεται η άδεια και φυσικά δεν θα χρησιμοποιείται ο κοινόχρηστος χώρος (Ν.1080/80 αρ.3 παρ.6).

Για τα καινούργια καταστήματα η αίτηση θα συνοδεύεται από σχέδιο κάτοψης του, θεωρημένο από μηχανικό, στο οποίο θα αποτυπώνεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον υπαίθριο χώρο.

Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών επιβάλλεται ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών με απαραίτητο ελάχιστο πλάτος 1,50 μ. ελεύθερο από κάθε είδους εμπόδιο, που χρησιμοποιείται για τη συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία.

Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία.

Τα υπόλοιπα θέματα καθώς επίσης και τις τοποθετήσεις μας μπορείται να τα ακούσετε από το ηχητικό που ακολουθεί:


0 σχόλια:

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αρχείο Ιστολογίου

Αναγνώστες

Επισκέπτες

Blog Archive

Popular Posts

Blogroll

Blogger templates

BTemplates.com

About

Blogroll

Weekly post