8 Μαρ 2013
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αντίπαρος 8 Μαρτίου 2013

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από τους ιδιοκτήτες αλιευτικών και άλλων σκαφών, τα οποία ελλιμενίζονται στον λιμένα Αντιπάρου, γιατί δεν μπορούν να κάνουν χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού από παροχή που προϋπήρχε. 

Παράλληλα αναφέρεται από ορισμένους, ότι ο συνδυασμός μας κατέθεσε καταγγελία στο Λιμενικό Ταμείο Πάρου για παράνομη ηλεκτροδότηση του κιβωτίου που βρίσκεται στο λιμάνι. 

Σας κάνουμε γνωστό ότι ο συνδυασμός μας...
ουδέποτε κατήγγειλε τέτοιο γεγονός, αντιθέτως στις 15 Νοεμβρίου 2012 και μετά την αυθαίρετη διακοπή της ηλεκτρικής παροχής από τον δήμαρχο, έστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου καταγγέλλοντας τον δήμαρχο για αυτή του την ενέργεια και ζήτησε να επανέλθουν τα πράγματα στην πρότερη τους κατάσταση παράλληλα αιτήθηκε την τοποθέτηση στο λιμάνι ικανού αριθμού κιβωτίων διανομής ρεύματος και νερού, για την εξυπηρέτηση τόσο των αλιευτικών σκαφών όσο και των φεριμπόουτ. 

Το αίτημά μας αυτό συζητήθηκε στο Λιμενικό Ταμείο, σε συνεδρίαση που απουσίαζε το μέλος του συνδυασμού μας, και απερρίφθη. 

Κατά την πρόσφατη, (29-1-2013) συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου, με θέμα την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού για το έτος 2013, ο συνδυασμός μας έθεσε πάλι το θέμα της τοποθέτησης των κιβωτίων παροχής ρεύματος και νερού στο λιμάνι της Αντιπάρου. 

Η απάντηση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. ΓΑΒΑΛΑ Στέφανου ήταν ότι αυτά δεν μπορούν να τοποθετηθούν γιατί δεν υπάρχει μελέτη προμήθειας και αυτή δεν μπορεί να γίνει λόγω ελλείψεως τεχνικού προσωπικού, παράλληλα ζήτησε από τον δήμαρχο Αντιπάρου και μέλος του Λιμενικού Ταμείου κ. Λεβεντάκη να μεριμνήσει για την μελέτη τοποθέτησής τους. 

Επιμείναμε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση αλλά τελικά δεν εισακουσθήκαμε αφού και ο Δήμαρχος Αντιπάρου κ. Λεβεντάκης απάντησε ότι έχει υποστελεχωμένη τεχνική υπηρεσία και δεν μπορεί να κάνει μελέτη, ο δε αμισθί σύμβουλός του κ. Χανιώτης είπε ότι δεν μπορούμε να ζητάμε εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου... αφού φταίμε και εμείς που δεν προχωρούν τα έργα... επισημαίνοντας δε... ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να ψηφίσει καμιά καινούργια μελέτη. 

Σήμερα 7-3-2013 καταθέσαμε εκ νέου αίτημα στο Λιμενικό Ταμείο για την επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου πριν το καλοκαίρι να έχουν τοποθετηθεί τα κιβώτια παροχής ρεύματος και νερού, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου με διαβεβαίωσε προφορικά ότι σύντομα θα επισκευάσει την ήδη υπάρχουσα παροχή. 

Το συγκεκριμένο αίτημα μας το υποστηρίξαμε μόνοι μας αφού για δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου που προέρχονται από την πλειοψηφία του Δήμου μας, δηλαδή ο δήμαρχος κ. Λεβεντάκης και ο αμισθί σύμβουλός του κ. Χανιώτης δεν έχουν προσέλθει στα συμβούλια. 

Επειδή γνωρίζουμε ότι πάλι μερικοί θα αμφισβητήσουν αυτά που λέμε, κάναμε αίτημα στο Λιμενικό Ταμείο να μας δόθηκε αντίγραφο του ηχογραφημένου πρακτικού της συνεδριάσης του Λιμενικού Ταμείου, που αφορά την συζήτηση του αιτήματός μας, προκειμένου να μην υπάρχει από κανένα καμιά αμφιβολία. 

Προς επαλήθευση των παραπάνω σας αναρτούμε και αντίγραφα των αιτήσεών μας. 

ΥΓ: Το νεώτερο αίτημά μας θα το βρείτε εδώ

ΥΓ1: Το από 15-11-2012 αίτημά μας ακολουθεί πιο κάτω:

Αντίπαρος 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου

κ. Πρόεδρε

Την Δευτέρα 12-11-2012, ο δήμαρχος Αντιπάρου προέβη στην σφράγιση (κλείδωμα) του πίνακα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια εντός της λιμενικής ζώνης χώρας Αντιπάρου και ανήκει στην περιουσία του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου.

Η συγκεκριμένη παροχή ρεύματος εξυπηρετεί τον φωτισμό του λιμένα Αντιπάρου και ο εν λόγω πίνακας διανομής τους ιδιοκτήτες αλιευτικών και άλλων σκαφών.

Επειδή η ενέργεια αυτή του δημάρχου Αντιπάρου, θεωρήθηκε αυθαίρετη τόσο από εμένα, όσο και από άλλους συμπολίτες μας, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε αν εσείς, ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου, δώσατε εντολή για την σφράγιση της και αν όχι τι προτίθεστε να κάνετε έτσι ώστε να επανέλθουν τα πράγματα στην πρότερη τους κατάσταση.

Τελειώνοντας θα ήθελα να μεριμνήσετε για την έγκαιρη τοποθέτηση ικανού αριθμού κιβωτίων διανομής ρεύματος και νερού, στον λιμένα Αντιπάρου προς εξυπηρέτηση, τόσο των αλιευτικών σκαφών όσο και των φεριμπόουτ του πορθμείου Πάρου – Αντιπάρου, προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιες διχαστικές ενέργειες που εμπεριέχουν το συστατικό της αυτοδικίας και αναστατώνουν την τοπική μας κοινωνία.

Γιάννης Βασιλόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Αντιπάρου
Μέλος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου

0 σχόλια:

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Επισκέπτες

Popular Posts

Blogroll

Blogger templates

BTemplates.com

About

Blogroll

Weekly post