22 Ιαν 2013
Είναι γεγονός ότι τα τεχνικά προγράμματα των δύο προηγούμενων ετών εκτελέσθηκαν πλημμελώς, μη απορροφώντας μεγάλο μέρος των ιδίων πόρων. 

Και αν για το έτος 2011, υπάρχουν τα ελαφρυντικά του πρώτου έτους της δημαρχιακής θητείας και της σχετικής προσαρμογής, αλλά και των προβλημάτων που προέκυψαν, λόγω Καλλικράτη, για το δεύτερο έτος, δηλαδή το 2012, δεν υπάρχουν ελαφρυντικά. 

Στα τεχνικά προγράμματα των δύο προηγούμενων ετών, εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι δεν εκτελέσθηκαν όχι μόνο μεγάλα αλλά ούτε και μικρά έργα. Ένας σημαντικός λόγος, μη εκτέλεσης μικρών έστω έργων, είναι και το γεγονός, ότι αυτά δεν πραγματοποιήθηκαν από δική σας αδυναμία.

Επειδή ως παρούσα δημοτική Αρχή έχετε χαμηλώσει υπερβολικά τον πήχη των προσδοκιών, όσον αφορά την υλοποίηση διαφόρων έργων, σας επισημαίνουμε ότι ο μόνος χρόνος που σας απομένει να υλοποιήσετε ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές τεχνικό πρόγραμμα, είναι το 2013.

Απορούμε όμως γιατί δεν υπάρχουν, στο τεχνικό πρόγραμμα, έργα όπως η αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου στο Δεσποτικό, έργο που θα αναβαθμίσει κατά πολύ την τουριστική μας αγορά, η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ, (εντός του οικισμού), που θα αναβαθμίσει την αισθητική αλλά και την τουριστική μας εμφάνιση, ακόμη απορούμε γιατί αφαιρέθηκε φέτος το έργο της αναβάθμισης της παραλίας του Αγίου Σπυρίδωνα και τελευταία γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται κάποιο έργο που να αφορά τον ναυταθλητισμό, αφού όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο σύλλογος που δραστηριοποιείται στο νησί μας έχει πετύχει, σε πανελλήνιο επίπεδο, αξιοζήλευτες επιδόσεις. 

Η παράταξη μας εκτιμά ότι το κόστος υλοποίησης των έργων αυτών είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του δήμου. 

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι το τεχνικό πρόγραμμα για το 2013, είναι δραστικά κουτσουρεμένο, καθαρά διαχειριστικό και δεν λύνει σε καμία περίπτωση ουσιώδη προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, εκτός του ενταχθέντος έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα που αφορά την αποκατάσταση του πρώην ΧΑΔΑ. 

Παρόλα αυτά ο συνδυασμός μας ψηφίζει το τεχνικό πρόγραμμα του 2013 γιατί με την απόφασή μας αυτή ίσως δώσουμε την δυνατότητα στους πολίτες να κερδίσουν κάτι, εφόσον κάποιο από τα ενταγμένα έργα υλοποιηθεί και δεν μείνει απλά στα χαρτιά όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια.

0 σχόλια:

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Επισκέπτες

Popular Posts

Blogroll

Blogger templates

BTemplates.com

About

Blogroll

Weekly post