23 Ιαν 2013
Σήμερα βρισκόμαστε εδώ και καλούμαστε να αποφασίσουμε για τον προϋπολογισμό του 2013. Είναι μια κορυφαία διαδικασία, δεδομένου ότι, με βάση τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε θα πορευτούμε όλη τη χρονιά. 

Από την πρώτη μέρα παρουσίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δείξαμε έμπρακτα την θετική μας διάθεση, ώστε με την παρουσία μας και την καλόπιστη κριτική μας, να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας αλλά και των ολοένα αυξανόμενων επισκεπτών μας. 

Υπερψηφίσαμε τον προϋπολογισμό των προηγούμενων ετών στα πλαίσια της συναίνεσης, όμως όπως απέδειξα στην χθεσινή μου εισήγηση για το τεχνικό πρόγραμμα, υπάρχουν αρκετές αρρυθμίες στην αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου μας. 

Δεν διστάσαμε να απονείμουμε τα εύσημα, για έργα που κερδήθηκαν, όμως θα έλεγα ότι τα αποτελέσματα, κατά την άποψή μας, δεν είναι ικανοποιητικά. Δεν είναι αρκετό να θέλεις αλλά και να μπορείς. 

Δυστυχώς δεν προλάβαμε να μελετήσουμε με πολύ προσοχή τα μεγέθη του προϋπολογισμού και να τα συγκρίνουμε με τα στοιχεία των δύο προηγούμενων ετών (2011-2012), αφού ο προϋπολογισμός μας δόθηκε μόλις δύο ημέρες πριν την συζήτησή του. 

Επιγραμματικά όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι η κατανομή των προβλεπόμενων δαπανών θα μπορούσε να έχει προέλθει μετά από λεπτομερή καταγραφή των αναγκών σε έργα και φυσικά μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με τους κατοίκους προκειμένου να μην έχει κανείς παράπονα.

Ενδεικτικά σας παραθέτουτε διάφορα έργα τα οποία κατά την άποψη μας θα έπρεπε είτε να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του έτους 2013 είτε να μπουν σε διαδικασία προγραμματισμού και διεκδίκησης. 

1. Ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου στο Δεσποτικό, έργο που θα αναβαθμίσει κατά πολύ την τουριστική μας αγορά. 

2. Η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ, εντός του οικισμού, που θα αναβαθμίσει την αισθητική αλλά και την τουριστική μας εμφάνιση, έστω και αν η ΔΕΗ όπως μας είπε χθες ο δήμαρχος έγινε τέσσερα κομμάτια. 

3. Κάποιο έργο που να αφορά τον ναυταθλητισμό, αφού είμαστε τουριστικό νησί και δημιουργώντας τέτοιες εγκαταστάσεις ίσως προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες. 

4. Ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων προκειμένου να έχουν μια διαρκή παρουσία σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

5. Δεν υπάρχει καμιά δαπάνη για την τουριστική προβολή μας, τι έγινε ξαφνικά λύσαμε όλα τα προβλήματά μας; Που είναι οι καλαίσθητες πινακίδες, το γραφείο πληροφοριών και τόσα άλλα που απλόχερα μοιράζαμε στα προγράμματά μας; τι έγινε η τουριστική επιτροπή; 

Χθες ο δήμαρχος μας είπε ότι θα κάνει πάρκο στην διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου με τον δρόμο προς το νεκροταφείο, γιατί, όπως είπε, είναι η πόρτα εισόδου στο χωριό, εμείς του προτείνουμε να φτιάξει πρώτα το portal της ψηφιακής εισόδου στην Αντίπαρο και μετά θα βρούμε χρήματα και για κήπους και για πάρκα. 

Παρόλα αυτά ο συνδυασμός μας είναι αποφασισμένος και αυτή τη φορά να ψηφίσει τον προϋπολογισμό προσδοκώντας στην καλύτερη εκτέλεσή του.

0 σχόλια:

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Επισκέπτες

Popular Posts

Blogroll

Blogger templates

BTemplates.com

About

Blogroll

Weekly post