28 Ιουν 2012
Το άρθρο 10 παρ. 7 του προτύπου κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει ότι «Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση, τουλάχιστον μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των εισηγήσεων και των στοιχείων που αφορούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.» 

Μήνες τώρα σε κάθε δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμαστε για την τακτική του δήμαρχου να μην μας ενημερώνει πριν από κάθε δημοτικό συμβούλιο για τα θέματά ημερήσιας διάταξης και τις εισηγήσεις για κάθε ένα ξεχωριστά. 

Εκτός αυτού, επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί και καυτηριάσει την τακτική που ακολουθεί φέρνοντας θέματά προς συζήτησή «κατόπιν εορτής», τελευταία φορά του είχαμε υπενθυμίσει ότι δεν πρόκειται να ξαναψηφίσουμε τέτοια θέματα, παρόλα αυτά ο δήμαρχος τακτική δεν άλλαξε. 

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώσαμε ότι οι επιχειρηματίες που είχαν ενοικιάσει την περασμένη χρόνια τις παράλιες είχαν ήδη εγκατασταθεί σε αυτές και ασκούσαν την δραστηριότητά τους, χωρίς να έχει γίνει ακόμα ο διαγωνισμός για την ενοικίασή τους και ιδιαιτέρως χωρίς να έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. 

Σήμερα ο δήμαρχος έφερε προς συζήτησή στο συμβούλιο την ενοικίασή των παραλιών με διαγωνισμό. 

Κατά την συζήτηση, η παράταξή μας, ρώτησε τον δήμαρχο γιατί πριν ακόμη γίνει ο διαγωνισμός έχουν ήδη εγκατασταθεί οι επιχειρηματίες; 

Ο δήμαρχος, ακολουθώντας πάντα την τακτική του ψευδούς, απάντησε ότι η σύμβασή τους έληξε πριν λίγες ήμερες και δικαιούνταν την εκμετάλλευση, φυσικά αυτό ήταν ψευδές αφού τέτοιου είδους συμβάσεις είναι εποχιακές και συνήθως λήγουν τέλος του έτους. 

Ο δήμαρχος με αυτή την απάντησή προσπάθησε να εξαπατήσει το δημοτικό συμβούλιο για να ψηφίσει θετικά στην εισήγησή του. 

Η παράταξή μας αντέδρασε και δεν δέχθηκε το ψέμα του δήμαρχου, καθώς επίσης θεώρησε ότι η αργοπορία για την λήψη μιας τέτοιας απόφασής βαρύνει αποκλειστικά τον δήμαρχο και την παράταξή του, αφού είχε όλο το χρονικό περιθώριο ο διαγωνισμός αυτός να έχει γίνει προ δίμηνου, έτσι ώστε σήμερα οι επιχειρηματίες να έχουν εγκατασταθεί νόμιμα και εμείς να μην υποχρεωνόμαστε να ψηφίζουμε προειλημμένες αποφάσεις. 

Κατά την ψηφοφορία, τόσο εμείς, όσο και η παράταξή «Μένουμε Αντίπαρο» με τον δημοτικό Σύμβουλο κ. Σκούρτη καταψηφίσαμε την εισήγησή του δήμαρχου και λόγω αποχής; απουσίας; τεσσάρων συμβούλων της παράταξής του η εισήγησή του δεν πέρασε. 

Ελπίζουμε αυτή η απόφαση να γίνει ένα καλό μάθημα στην παραπαίουσα παράταξη του δημάρχου μας και άλλη φορά να σέβονται το δημοτικό συμβούλιο και ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες που δεν τους φταίνε σε τίποτα.

0 σχόλια:

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Επισκέπτες

Popular Posts

Blogroll

Blogger templates

BTemplates.com

About

Blogroll

Weekly post