27 Οκτ 2010
  • Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναβαθμίζεται τα τελευταία χρόνια και διαπιστώνεται μια τάση μεταφοράς αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία προς την περιφέρεια. Η κορύφωση είναι η πρόσφατη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη». Η τάση αυτή θεωρούμε ότι βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση, μια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πολύ καλύτερη εικόνα των προβλημάτων του πολίτη και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα στην λύση των προβλημάτων, σε αντίθεση με την δυσκίνητη και γραφειοκρατική κεντρική κρατική μηχανή. Μπορεί λοιπόν να παίξει ένα εξαιρετικά σπουδαίο ρόλο στην βελτίωση της ποιότητας ζωης στις τοπικές κοινωνίες, να αποτελέσει ένα σοβαρό παράγοντα περιφερειακής ανάπτυξης και να διαμορφώσει ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες.
  • Η τοπική Αυτοδιοίκηση, για να είναι αποτελεσματική, έχει ανάγκη από αυξημένους πόρους και από κατάλληλα πρόσωπα που θα επιλεγούν από τους πολίτες, για να διαχειριστούν αποτελεσματικά, δημοκρατικά, σύγχρονα και με διαφάνεια τα τοπικά ζητήματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.
  • Οι Δημοτικές εκλογές αποτελούν ακριβώς την βαρύνουσα εκείνη διαδικασία, με την οποία επιλέγουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για τον σπουδαίο αυτό ρόλο και γι’αυτό είναι σημαντικό να εξασκήσουμε το δικαίωμα μας αυτό με την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα επιλέγοντας με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια.

0 σχόλια:

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Επισκέπτες

Popular Posts

Blogroll

Blogger templates

BTemplates.com

About

Blogroll

Weekly post